Fursetgruppen til fotohuset Deich

Den historiske hovedsalen i det gamle biblioteketsbygget på Hammersborg skal få nytt liv som restaurant og møteplass. Fursetgruppen har revitalisert gamle institusjoner som Grand Café og Ekebergrestauranten. Nå vil de etablere en ny klassiker i Oslos uteliv, som ansvarlig for utvikling og drift av brasserie, bar, event- og selskapslokaler i hjertet av fotohuset Deich.

22. januar 2025

Gjøran Sæther adm direktør Fursetgruppen, Bjørn Tore Furset eier Fursetgruppen, Ea Syse Lykke Utleiesjef Deich, Siri Løining Konsept-og utviklingssjef Deich. Foto: Lars Petter Pettersen
Gjøran Sæther adm direktør Fursetgruppen, Bjørn Tore Furset eier Fursetgruppen, Ea Syse Lykke Utleiesjef Deich, Siri Løining Konsept-og utviklingssjef Deich. Foto: Lars Petter Pettersen

Restauranten Brasserie Deich blir en av hovedattraksjonene i fotohuset Deich, sammen med fotomuseet Fotografiska. Fursetgruppen skal også stå for drift og servering i møterom, eventlokaler og to store uteserveringer, på balkongen ut mot regjeringsparken og i bakgården.

Hundreårsperspektivet trumfer trender
- Fursetgruppen var vårt klare førstevalg! Etter at vi la frem våre visjoner for Deich, har vi fått mange henvendelser fra aktører som ville ha en plass i huset. Selv har vi søkt etter en solid restaurantpartner som deler våre verdier og langsiktige perspektiver. Fursetgruppen har vist at nettopp langsiktighet lønner seg. De har bygget en imponerende portefølje av konsepter og spisesteder som gjestene kommer tilbake til, år etter år, sier Siri Løining, konsept- og utviklingssjef for Deich.

Fursetgruppen ble stiftet i 1997 og driver i dag nærmere 30 restauranter i og rundt Oslo, deriblant Ekebergrestauranten og Tjuvholmen Sjømagasin. I 2016 tok gruppen over Grand Café, og har siden brakt tilbake magien ved den 150 år gamle institusjonen i Oslos uteliv. Til våren gjenåpner Restaurant Festningen ved Akershus Festning.

Bjørn Tore Furset sier han har lenge drømt om en restaurant i den gamle utlånsalen på Deich, som Oslofolk har hatt et nært forhold til i nesten hundre år. Foto: Lars Petter Pettersen

Bryllup, arrangementer og utepils fra 2027
Sammen med foto og fotokunst, vil gode matopplevelser være en rød tråd i hele bygget. Deich skal bli et hus med utstillinger og aktiviteter hele året og liv hele dagen, et sted både Oslofolk og besøkende kan føle seg hjemme. Fleksible saler med høy takhøyde og historier i veggene gir en helt særegen ramme også for store anledninger og arrangementer.

Om Fursetgruppen og Brasserie Deich

Fursetgruppen har etablert seg som en ledende aktør innen restaurantbransjen i Oslo, kjent for å kombinere tradisjonelle nordiske smaker med moderne matlagingsteknikker. Som en viktig bidragsyter til hovedstadens gastronomiske scene, driver gruppen et variert utvalg av spisesteder – fra koselige brasserier og trattoriaer til elegante restauranter.

Nå ser Fursetgruppen frem til et spennende samarbeid med Deich, en av Oslos mest ikoniske og historiske kulturdestinasjoner. Denne nye satsingen vil bygge videre på gruppens forpliktelse til kvalitet, bærekraft og fellesskap, og tilby unike matopplevelser som speiler både Oslos moderne mangfold og Fursetgruppens kulinariske ekspertise.

Gjennom partnerskapet med Deich ønsker Fursetgruppen å skape et møtepunkt hvor mat, kultur og samhold smelter sammen, og bidra til å forme nye uforglemmelige minner for byens innbyggere og besøkende. Les mer på brasseriedeich.no og fursetgruppen.no